tirsdag 31. august 2010

Rips!

Rips
Hva gjør vi med rips?

Rips brukes til mye rart, men det som er mest vanelig, er rips med vanilje saus.
Rips brukes også som smakstilsettning og farge i mange retter & dessert.

Hvor finnes rips:

rips finnes i nesten annenhver hage i norge, men den vokser også vilt i naturen.

Neringsinnhold
Rips er sunt, bærene inneholder 8,5 mg jern pr. 100 g og dessuten kalsium og fosfor. De holder orden på magen, og bladene, som du kan blande i salatbollen, inneholder mange C-vitaminer. derfor vill jeg definere rips som et sunt bær.

Navn på andre språk:
I Østerrike  "Ribisel"
I Tyskland "Johannisbeere"
Det latinske navnet er "Ribes"

Kilder :
http://www.klikk.no/mat/spise/article486229.ece
http://no.wikipedia.org/wiki/Hagerips
http://forum.norwegen-freunde.com/viewtopic.php?f=4&t=9297



                                                        

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar