Rips
Hva gjør vi med rips?
Rips brukes til mye rart, men det som er mest vanelig, er rips med vanilje saus.
Rips brukes også som smakstilsettning og farge i mange retter & dessert.
Hvor finnes rips:
rips finnes i nesten annenhver hage i norge, men den vokser også vilt i naturen.
Neringsinnhold
Rips er sunt, bærene inneholder 8,5 mg jern pr. 100 g og dessuten kalsium og fosfor. De holder orden på magen, og bladene, som du kan blande i salatbollen, inneholder mange C-vitaminer. derfor vill jeg definere rips som et sunt bær.
Navn på andre språk:
I Østerrike "Ribisel"
I Tyskland "Johannisbeere"
Det latinske navnet er "Ribes"
Kilder :
http://www.klikk.no/mat/spise/article486229.ece
http://no.wikipedia.org/wiki/Hagerips
http://forum.norwegen-freunde.com/viewtopic.php?f=4&t=9297
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar